top of page

Yoga, vandra & njut i Italien med Challe och Åke – Upptäck Underbara Umbrien
 

En unik resa med hundra procent

njut-faktor för både kropp och själ!


Nu tar vi vår succéresa ut på nya kulinariska och livsbejakande äventyr för kropp och själ. Följ med på vårens härligaste må bra-resa till sköna Umbrien i Italien. En resa fylld av allt som göra livet skönare, godare och roligare att leva.

Vi bor i Montefalco, den välbevarade medeltidstaden med en fantastisk utsikt och överblick över den vidsträckta gröna dalen som sträcker sig utmed bergen.


På det mysiga och familjeägda hotellet Villa Pambufetti, med grevliga anor från 1900-talets början, bor vi i hemtrevlig och ombonad miljö inramade av en stor fantastisk trädgård med cypresser, där vi äter frukost och serveras utsökta trerätters middagar under bar himmel på innergården till tonerna av klassisk musik och skön jazz. Ägaren Alessandra, kock och sommelier, och hennes man Mauro gör allt för att få oss att trivas och introducerar oss i det Umbriska köket och i de fantastiskt goda, men lite hemlighållna, vinerna.

En skön start på dagen får vi när vi gör medicinsk yoga på gräset i trädgården. Efter frukost ger vi oss ut på äventyr.

Vi vandrar lagom långa sträckor, i bergen, längs vinodlingar, olivträdoch runt sjöar. Letar tryffel med hundar, besöker vingård och utforskar den lokala druvan Sagrantino, provar den italienska fårosten pecorino och nygjord fåryoghurt direkt hos fårfarmaren.


En dag pilgrimsvandrar vi in till den heliga staden Asissi, där helgonet Franciskus (som påven tagit sitt namn efter) ligger begravd, med stopp på vägen dit på en av Franciskus favoritmeditationsplatser.


Vi vandrar längs oliv-vägen, njuter av kanske världens godaste och nyttigaste olivolja, torkad skinka, ost och vin, äter till hundra procent egenproducerad, trerätters måltid i absolut toppklass framför brasan i matsalen hos bröderna Alex och Andrea. Testar lokala specialiteter under luncher som varar länge.

Ja, tänk vad mycket härligt för kropp och själ en vecka kan innehålla.

Vi kommer hem med ny energi, nya vänner, och massor av inspiration och kunskap om hur vi lever vårt bästa liv nu!

Vi ser fram emot att träffas!

Challe(Charlotte) & Åke

 På underbart mysiga Villa Pambufetti bor vi och blir ompysslade av ägarna Alessandra och Mauro. När vi inte yogar i trädgården, njuter av god mat och vin under bar himmel, vandrar och hänförs av allt det fantastiska denna region har att erbjuda - så softar vi en stund i solen vid poolen.

Utsikt över dalen i Umbrien.

På Le Mandrie njuter vi av utsikt och goo mat - här är ett av de ställen där livet är extra härligt att leva. Följ med oss hit!PROGRAMDag 1 Ankomst- och vindag

Vi landar på Roms flygplats. När vi inrättat oss på mysiga hotellet Villa Pambufetti, där vi kommer att bo, yoga, äta yogafrukost och inta några av veckans trerätters måltider med utvalda viner under veckan, ger vi oss ut på promenadvandring till en närbelägen. Här får vi prova områdets berömda viner med lufttorad skinka och ost som tilltugg

På kvällen äter vi en trerätters välkomstmiddag tillsammans på hotellet..


Dag 2 Tryffeldagen

Yogapass på morgonen följt av yogafrukost för den som vill, annars vanlig frukost. Vi ger vi oss av till bergen för att vandra, leta tryffel och äta en sen trerätters lunch (självklart med tryffel) hos familjen som driver den trivsamma gården ???.

På kvällen är det vinprovning av fantastiska viner från Umbrien på hotellet med hotellägaren och sommelieren Alessandra.


Dag 3 Sjödagen

Efter morgonens yogapass och frukost ger vi oss ut på vandring vid sjön Trasimeno. På vägen stannar vi till vid en fårostfabrik, provar ost och deras nytillverkade fåyoughurt med färsk frukt. Efter vandringen äter en vi sen trerätters lunch på fiskrestaurangen vid sjökanten med lokala viner till. Möjlighet till vinprovning och bad finns.


Dag 4 Den heliga dagen

Yogapass med en lugn och mysig frukost. Nu är det dags för ett besök den heliga staden Assisi, staden där heliga Franciskus (som påven tagit sitt namn efter) verkade och ligger begravd. En plats många katoliker vallfärdar till. Efter en vandring från bergen får vi en guidning till staden innan et är dags att ge sig ut på egen upptäcksfärd i staden.

Vi avslutar dagen med avskedsmiddag i Villa Pambufettis trädgård.


Dag 5 Oljedagen - hemresedag

Yogapass och frukost. Vi startar vår promenad från den lilla staden Spello och tar oss längs Olivvägen som följer kanten av dalen. Vårt mål är bröderna Alex och Andreas ekologiska farm, ett örnnäste med fantastisk utsikt över dalen. Vi får en provsmakning av deras produkter och en introduktion i deras tänk innan det är dags för sen lunch i den mysiga restaurangen Allt vi kommer att serveras är producerat på gården.

Mätta och belåtna reser vi hem från Rom fullspäckade med nya upplevelser, insikter och bekantskaper i bagaget.

(Programmet kan komma att ändras pga av väder m.m.)


Sammanfattning:

Destination:

Umbrien, Italien

Avresa:

2022-09-01

Period:

1/9 - 5/9 2022

Hemresa:

2022-06-02

Boka

Inkluderat i resan:

I priset ingår:

–Flyg tor Arlanda-Rom
–4 nätter med del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell Villa Pambufetti.
–Frukostbuffé
–2 st  3-rätters middagar med vin.
–3 st 3-rätters luncher inkl. vin på lokala restaurang.
–Yogapass med Challe Lundholm. En medicinsk yoga som alla kan göra.
–Vandringspromenader med guide.
–Besök på vingård med provning.
–Besök och provning fårosttillverkare.
–Olivoljeprovning.
–Vinprovning med sommelier.

Grundpris:

13 490.00 SEK/PERSON

Välj antal personer och rumstyp:

Du måste välja ett rum.

Alla rum för detta antal är fullbokade.

Beställare

Resenär 1

Betalning

Anmälningsavgift (betalas nu)

x1 3 000.00 SEK

Slutbetalning senast 60 dagar innan avfärd.

10 490.00 SEK

Sammanfattning

Grundpris

Tillägg rumsval

Totalt

x1 13 490.00 SEK

{tillägg}

13 490.00 SEK

Nu missade du viktiga fält ovan. Vänligen fyll i obligatoriska fält.

BOKA
bottom of page